caring_landing

Gebitsverzorging van mijn hond

bag-icon

Je hond kan niet zeggen wat er scheelt, maar jammer genoeg hebben 4 op 5 honden ouder dan 3 jaar een tandvleesaandoening. Dit wordt veroorzaakt door tandplak en tandsteenvorming aan de rand van het tandvlees en kan voorkomen worden met degelijke gebitsverzorging.

teeth

Verzorging van het hondengebit

Tandenpoetsen bij je hond

dentastix

Pedigree® Dentastix™ Daily Oral Care

Met zijn unieke X-vorm en zacht schurende werking vermindert Pedigree® Dentastix Daily Oral Care tandsteen en blijft je hond langer kauwen.T

LEES MEER

Hoe Pedigree® Dentastix Daily Oral Care de vorming van tandsteen helpt voorkomen.

Ontdek hoe Pedigree® Dentastix Daily Oral Care kan helpen tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Jammer genoeg hebben 4 op 5 honden een tandvleesaandoening. Vaak vergt dit een pijnlijke en dure behandeling. Pedigree® Dentastix Daily Oral Care vermindert bij dagelijks gebruik de vorming van tandsteen tot 80%. Pedigree® Dentastix Daily Oral Care is verkrijgbaar in verschillende formaten naar gelang de grootte van de hond (klein, middelgroot en groot). De sticks zijn niet alleen lekker, ze bevatten bovendien amper 82 calorieën en bevatten geen toegevoegde suiker. We zijn bijzonder trots op Pedigree® Dentastix Daily Oral Care en we zijn niet alleen, want 74% van de dierenartsen bevelen Pedigree® Dentastix Daily Oral Care aan voor een goeie gebitsverzorging van je hond.*

Pedigree® Dentastix Daily Oral Care

Hoe werken de Pedigree® Dentastix Daily Oral Care kauwsticks?

Ze reinigen dankzij een combinatie van speciale textuur en actieve ingrediënten:

1Speciale textuur Pedigree® Dentastix Daily Oral Care heeft een unieke X-vorm en het is wetenschappelijk bewezen dat de speciale textuur bij dagelijks gebruik de vorming van tandsteen tot 80% vermindert.

2Actieve ingrediënten Pedigree® Dentastix Daily Oral Care bevat twee actieve ingrediënten (natriumtripolyfosfaat en zinksulfaat), die binden met het calcium in het speeksel en zo de vorming van tandsteen vertragen. Op die manier blijft de tandplak langer zacht en kan ze makkelijk verwijderd worden door te kauwen op Pedigree® Dentastix™ Daily Oral Care.

3Hoe de actieve ingrediënten werken

figure1
figure2
figure3
dentaflex

Pedigree® Dentastix™ Twice Weekly

Een langdurige kauwsnack met een revolutionaire nieuwe textuur die om de tanden heen buigt voor een diepgaande reiniging langs de tandvleesrand.

LEES MEER

Hoe Pedigree® Dentastix Twice Weekly om de tanden heen buigt voor een diepgaande reiniging

Pedigree® Dentastix Twice Weekly is een langdurige kauwsnack die bewezen heeft de vorming van tandplak langs de tandvleesrand tegen te gaan en het gebit diepgaand te reinigen. Jammer genoeg hebben 4 op 5 honden ouder dan 3 jaar een tandvleesaandoening. Dit wordt veroorzaakt door tandplak en tandsteenvorming. Pedigree® Dentastix Twice Weekly heeft bewezen de vorming van tandplak en tandsteen te verminderen aan de tandsteenrand, waar het er het meeste toe doet. Dit komt door de revolutionaire textuur die om de tanden heen buigt voor een diepgaande reiniging. Bovendien is deze kauwsnack ook gewoon lekker en zal je favoriete viervoeter er gek op zijn.

Pedigree® Dentastix Twice Weekly

Hoe werkt Pedigree® Dentastix Twice Weekly

Het is wetenschappelijk aangetoond dat tweemaal per week Pedigree® Dentastix Twice Weekly de vorming van tandplak vermindert langs de tandvleesrand. Het product werd ontwikkeld door de experten van Oral Care bij Pedigree® in samenwerking met gespecialiseerde dierentandartsen.

Pedigree® Dentastix Twice Weekly bevat minder dan 1,5% vetstoffen, geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en geen toegevoegde suiker.

dentastix-fresh

Pedigree® Dentastix™ Daily Fresh

Al het goeie van Pedigree® Dentastix met een unieke mix van groene thee-extract en eucalyptusolie voor een frissere adem en vermindering van de VZV's die duiden op bacteria en slechte adem.

LEES MEER

Hoe Pedigree® Dentastix Daily Fresh helpt strijden tegen de vorming van tandsteen en zorgt voor een frissere adem.

Wetenschappelijk bewezen dat het de vorming van tandsteen vermindert en dankzij zijn actieve ingrediënten zorgt voor een frissere adem.

Een slechte adem is niet zomaar iets typisch voor alle honden. Vaak duidt het op een tandvleesaandoening, waar helaas 4 op 5 honden ouder dan 3 jaar mee af te rekenen krijgen. Tandvleesaandoeningen worden veroorzaakt door de vorming van tandplak rond de tandvleesrand en kunnen erg pijnlijk zijn.

Een slechte adem duidt vaak op een tandvleesaandoening en het is van belang niet zomaar de geurtjes te verbergen maar je hond een efficiënte gebitsverzorging te verschaffen.

Pedigree® Dentastix Daily Fresh is niet alleen lekker, maar ook beschikbaar in verschillende formaten (klein, middelgroot en groot) naar gelang de grootte van de hond. De sticks zijn vetarm, bevatten geen toegevoegde suikers en bevatten amper 82 calorieën. Hierdoor kan je zeker zijn dat je je hond elke dag de juiste verzorging biedt.

Feiten over slechte adem

Vluchtige zwavelverbindingen (VZV's) worden in de mond aangemaakt en zijn de oorzaak van slechte adem. Grote hoeveelheden VZV's duiden vaak op een tandvleesaandoening.

Raadpleeg je dierenarts indien je hond blijvend last heeft van slechte adem, want vaak duidt het op een tandvleesaandoening. We raden aan het gebit van je hond om de 6 maanden te laten checken door een dierenarts en te zorgen voor een degelijke gebitsverzorging om de tanden en het tandvlees van je hond gezond te houden.

Hoe werken Pedigree® Dentastix Daily Fresh kauwsnacks?

Pedigree® Dentastix Daily Fresh heeft een unieke X-vorm en bij dagelijks gebruik kan het dankzij zijn speciale textuur en unieke ingrediënten de opbouw van tandsteen tot 80% verminderen. Slechte adem wordt veroorzaakt door vluchtige zwavelverbindingen (VZV's), die bij grote hoeveelheden vaak duiden op een tandvleesaandoening. Daarom bevat Pedigree® Dentastix Daily Fresh een unieke actieve mix van groene thee-extracten en gepatenteerde eucalyptusolie. Deze ingrediënten doen meer dan de geurtjes verbergen, ze verminderen volgens klinische tests werkelijk de hoeveelheid VZV's.

Hoe de actieve ingrediënten precies werken

figure1 (1)
figure2 (1)
figure3 (1)

Ontdek meer over hoe u voor uw puppy kunt zorgen in onze puppy gids!.

Misvattingen over Pedigree® Dentastix Daily Oral Care en Pedigree® Dentastix Twice Weekly .

Kauwsticks doen het tandvlees van mijn hond bloeden

A: Het is wetenschappelijk aangetoond dat Pedigree® Dentastix Twice Weekly de vorming van tandplak en tandsteen vermindert daar waar dit het belangrijkst is: langs de tandvleesrand. Dit komt door zijn revolutionaire textuur die om de tanden heen buigt voor een diepgaande reiniging.

Kauwen en borstelen kan bij honden leiden tot bloedend tandvlees in geval van tandvleesontsteking (net zoals bij mensen). Hoe efficiënter een kauwsnack de tandvleesrand reinigt, hoe groter dat ontstoken tandvlees gaat bloeden.

Kleine bloedvlekjes op het product zijn geen reden tot bezorgdheid: net zoals bij regelmatig borstelen kan regelmatig gebruik van Pedigree® Dentastix Twice Weekly het tandvlees wat doen bloeden, maar dat vermindert en verdwijnt gaandeweg naarmate het tandvlees sterker wordt.

Aanhoudende of ernstige tandvleesbloedingen kunnen wijzen op zwaardere tandaandoeningen. Indien je je hierover zorgen maakt, raden we aan bij de dierenarts langs te gaan voor een volledig onderzoek van tanden en tandvlees.

Misvatting: Mijn hond eet zijn Pedigree® Dentastix erg snel, waardoor ze eigenlijk geen effect hebben

A: Ons onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs wanneer een hond zijn Pedigree® Dentastix in 40-50 seconden opeet, hij toch nog tussen de 90 en 130 keren moet kauwen. Dit betekent een groot verschil voor tandplak en tandsteen op hun gebit. Dus geen reden tot bezorgdheid, ook al is je hond een snelle eter.

Misvatting: Suiker zorgt voor tandproblemen bij honden, net zoals bij mensen

A: De bek van een hond lijkt niet zoveel op onze mond als je zou denken. Het speeksel van een hond bevat andere bestanddelen en daarom worden hun tanden niet even slecht als bij ons als we te veel zoete dingen eten. Tandvleesontsteking is een groot probleem bij honden, dus het is erg belangrijk om tandaanslag en tandsteen te voorkomen voor het behoud van gezond tandvlees op latere leeftijd.

Misvatting: Pedigree® Dentastix is een snack met veel calorieën

A: Pedigree® Dentastix bevatten niet zoveel calorieën, ze zijn suikervrij en bevatten gemiddeld amper 82 calorieën per stick. Om te voorkomen dat je hond bijkomt, kun je hem eventueel een klein beetje minder te eten geven als compensatie voor de Pedigree® Dentastix.

Pedigree® Feeling Happy