Nos Promesses

Feiten over onze voeding

Hier vind je de feiten over alle ingrediënten in onze hondenvoeding en de manier waarop we die zorgvuldig kiezen voor het welzijn van je hond.

BIJPRODUCTEN VAN PLANTAARDIGE OORSPRONG

Bijproducten van plantaardige oorsprong' slaat op ingrediënten afkomstig van planten. Ze zijn rijk aan eiwitten en de juiste hoeveelheid kan een weldoend effect hebben op honden, bv. bietenpulp voor een vlotte spijsvertering.

ANORGANISCHE STOFFEN

‘Anorganische stoffen' is een wettelijke term voor stoffen die alle dierenvoeding op haar etiket dient te vermelden. Het gaat gewoon om de hoeveelheid mineralen. Tijdens de bereiding van de voeding worden mineralen toegevoegd om ervoor te zorgen dat het recept je hond complete en evenwichtige voeding biedt.

GRANEN

Granen zoals tarwe, maïs en rijst zijn een rijke bron van koolhydraten. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de granen in onze voeding niet alleen een belangrijke energiebron zijn dankzij de koolhydraten, maar ook voldoende vezelfs bevatten voor een gezonde en vlotte spijsvertering.

We voegen bijproducten van plantaardige oorsprong en ook granen toe aan onze producten voor een betere darmtransit. Op die manier worden de nodige voedingsstoffen beter opgenomen via het spijsverteringskanaal.

SMAAKSTOFFEN EN SUIKER

In geen enkel van onze producten gebruiken we kunstmatige smaakstoffen. Tijdens het fabricageproces van sommige van onze producten kunnen wel kleine hoeveelheden natuurlijke suikers ontstaan, maar we voegen geen extra sucrose of kristalsuiker toe om de smaak aangenamer te maken. Opvallend genoeg ervaren honden een zoete smaak anders dan mensen, dus extra suiker zou hun voeding in elk geval niet lekkerder doen smaken.

ZOUT

Honden zijn geëvolueerd naar een dieet op basis van vlees, waarin zich van nature veel natrium bevindt, een essentieel mineraal dat in zout zit. Een klein beetje zout is essentieel voor een complete en evenwichtige voeding, gericht op een gezonde stofwisseling van je hond. We zorgen ervoor dat het zoutgehalte in onze hondenvoeding nooit de aanbevelingen van het WALTHAM™ centrum voor dierenvoeding overschrijdt. Honden ervaren een zoute smaak anders dan mensen, dus extra zout maakt hun eten in elk geval niet lekkerder.

ADDITIEVEN

Alle ingrediënten in onze dierenvoeding hebben een doel: voeden, beschermen of laten genieten. Onze nat- en droogvoeding is versterkt met vitaminen en mineralen om je hond een volledig en evenwichtig dieet te geven, zonder gebruik te maken van vulmiddelen. Eventuele bewaarmiddelen in onze droogvoeding beantwoorden volledig aan de EU-regelgeving en zijn bedoeld het product tijdens zijn opslag te beschermen. Onze producten in blik en in zakjes hebben geen bewaarmiddelen nodig, aangezien ze tijdens de productie gesteriliseerd en luchtdicht verpakt worden. We leven steeds de wetgeving na en zorgen dus steeds voor veilige producten en transparantie naar onze consumenten toe.

Veelgestelde vragen

1- Dierlijke bijproducten zijn een goede bron van eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen.

‘Bijproducten van dierlijke oorsprong' is een wettelijke term die verwijst naar andere weefsels dan spierweefsel en omvat organen als lever, nieren en hart.

Complete en evenwichtige dierenvoeding dient je hond alle nodige voedingsstoffen te geven die hij in de natuur vindt wanneer hij het hele dier opeet.

Deze delen van het dier bevatten grote hoeveelheden essentiële voedingsstoffen waaronder vitaminen en mineralen. Vaak zijn ze rijk aan aminozuren. De lever bevat bijvoorbeeld een zwavelhoudend aminozuur genaamd taurine, dat goed is voor de gezondheid van ogen en hart van je hond.

Vlees en bijproducten van dierlijke oorsprong zijn gebonden aan erg strenge regels en we gebruik alleen materiaal dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Het vlees en de bijproducten van dierlijke oorsprong die we in Pedigree® gebruiken, komen steeds van dieren die volgens de EU-regelgeving geschikt zijn voor consumptie door de mens.

Het vlees en de dierlijke bijproducten die we gebruiken, hangen af van het seizoen en onze leveranciers, aangezien we materiaal gebruiken dat niet in de menselijke voedselketen terechtkomt. Dat betekent dat het vlees en de dierlijke bijproducten die we gebruiken, afhangen van wat beschikbaar is, om ervoor te zorgen dat je huisider steeds de juiste voedingsstoffen en de beste kwaliteit krijgt. Op het etiket vermelden we steeds dat afwisseling gegarandeerd is, maar daarnaast kunnen de recepten ook ander vlees en bijproducten bevatten, zoals kip, kalkoen, lam of pens.

2- De totale hoeveelheid vlees en dierlijke bijproducten in onze dierenvoeding ligt veel hoger dan 4%

Vereisten inzake etikettering voor dierenvoeding leidt soms tot verkeerd begrepen of voor interpretatie vatbare vermeldingen. Een product dat wordt verkocht als rundervariëteit, kan bijvoorbeeld op zijn etiket vermelden 'vlees en bijproducten van dierlijke oorsprong (waaronder 4% rund)’. Hierdoor kunnen consumenten verkeerdelijk aannemen dat er slechts 4% vlees in onze producten zit, wat niet klopt.

Het percentage vlees van een welbepaald dier hangt af van de productvariëteit en slaat niet op de totale hoeveelheid vlees of dierlijke bijproducten.

Het totale aandeel aan vlees en dierlijke bijproducten bedraagt 27-65% voor onze natvoeding en 15-39% voor onze droogvoeding.

Het vlees en de dierlijke bijproducten die we gebruiken, hangen af van het seizoen en onze leveranciers, aangezien we materiaal gebruiken dat niet in de menselijke voedselketen terechtkomt. Dat betekent dat het vlees en de dierlijke bijproducten die we gebruiken, afhangen van wat beschikbaar is, om ervoor te zorgen dat je huisider steeds de juiste voedingsstoffen en de beste kwaliteit krijgt. Op het etiket vermelden we steeds dat afwisseling gegarandeerd is, maar daarnaast kunnen de recepten ook ander vlees en bijproducten bevatten, zoals kip, kalkoen, lam of pens.

3- We gebruiken alleen hoogwaardige ingrediënten in onze producten

Alle ingrediënten in onze dierenvoeding hebben een doel: voeden, beschermen of laten genieten.

Mars waakt erover nooit ingrediënten van lagere kwaliteit te gebruiken. We passen strikte specificaties toe op onze recepten en zullen nooit toegevingen doen op het gebied van kwaliteit.

Alle dierlijke bijproducten zijn bijvoorbeeld afkomstig van dieren die geschikt bevonden zijn voor menselijke consumptie en we voldoen dan ook volledig aan de Europese regelgeving inzake de herkomst en verwerking van dierlijk materiaal.

Mars past de strengste regels toe inzake ingrediënten, kwaliteit en leveranciersbetrouwbaarheid met het oog op de best mogelijke kwaliteit en samenstelling van onze producten.

4- Onze maaltijden bevatten geen vulproducten. Alle ingrediënten zijn doelbewust gekozen

Alle ingrediënten in onze dierenvoeding hebben een doel: voeden, beschermen of laten genieten.

We gebruiken alleen voedingsvezels met een reële meerwaarde. Voedingsvezels spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van een gezonde spijsvertering.

Al onze producten zijn licht verteerbaar, wat alleen mogelijk is met kwaliteitsvolle ingrediënten en zonder vulproducten.

5- Onze hoofdmaaltijden zijn 100% compleet en evenwichtig

De hoofdmaaltijden van Pedigree® zijn 100% compleet en evenwichtig, wat betekent dat ze je hond de nodige voedingsstoffen leveren, rekening houdend met zijn leeftijd en levenswijze. Ze bevatten de juiste hoeveelheid energie en voedingsstoffen die je hond nodig heeft om een gezond en gelukkig leven te leiden.

Al onze maaltijden zijn vergezeld van een voedingsgids die het juiste aantal caloriëen aangeeft voor je hond, rekening houdend met zijn leeftijd en levenswijze. De voedingsstoffen die je hond nodig heeft zijn evenwichtig samengesteld om je hond genoeg energie en een gezond gewicht te geven.

6- Onze maaltijden veroorzaken geen diarree als de voederinstructies nageleefd worden

Wij hebben strenge specificaties voor de ingrediënten in onze dierenvoeding. Daarom kopen we alleen ingrediënten in bij leveranciers die onze strikte regels naleven. Al onze dierenvoeding moet beantwoorden aan strenge regels op het stuk van verteerbaarheid.

Een van de best zichtbare tekenen van de gezondheid van een hond zijn zijn uitwerpselen. Wanneer een hond diarree heeft, maakt het baasje zich zorgen en wordt vaak de link gelegd met de voeding van de hond. Diarree is echter veel vaker het gevolg van ziekte, stress of het opeten van wilde dieren (zoals muizen, vogels), menselijke voeding of restanten uit vuilnisbakken.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van diarree is te snel veranderen van voeding. Als je je hond laat overstappen naar een ander soort voeding, dan moet dat stapsgewijs gebeuren, over een tijdspanne van ongeveer een week.

7- Voedsellergieën

Een klein percentage huisdieren lijdt aan allergieën, maar doorgaans zijn die niet voedingsgerelateerd. De meeste allergieën bij huisdieren zijn het gevolg van omgevingsfactoren zoals pollen, stof, vlooien of huismijt.

Voedselallergieën bij huisdieren zijn vrij zeldzaam en vertegenwoordigen wellicht minder dan 10% van alle allergieën. Net zoals mensen overgevoelig zijn voor sommige voedingsstoffen zoals gluten of eiwitten uit koemelk, zijn er echter ook enkele huisdieren die allergisch of overgevoelig zijn voor bijvoorbeeld met rund, tarwe of zuivelproducten. Net zoals bij mensen hangen de precieze voedingsstoffen waaraan ze allergisch zijn, af van één huisdier tot een ander. In zo'n geval kan een dierenarts een speciaal dieet met zorgvuldig gekozen eiwitten en koolhydraten voorschrijven om de ingrediënten te vermijden die de allergische reactie uitlokken. Dergelijke gevallen komen echter weinig voor en de meeste honden kunnen probleemloos genieten van de meest uitleenlopende ingrediënten.

Als je bang bent dat je hond een voedselallergie heeft, raadpleeg dan een dierenarts. Die zal je in elk geval meer kunnen vertellen over eventuele problemen.

8- Onze producten voor gebitsverzorging hebben bewezen dat ze bijdragen tot gezonde tanden en sterk tandvlees

Je hond kan niet zeggen wat er scheelt, maar jammer genoeg hebben 4 op 5 honden ouder dan 3 jaar een tandvleesaandoening. Dit wordt veroorzaakt door tandplak en tandsteenvorming aan de rand van het tandvlees.

De beste manier om het gebit van je hond te verzorgen is dagelijks borstelen. Als dit niet lukt, dan zijn Pedigree® DentaStix® en DentaFlex® een uitstekende manier om het gebit van je hond te verzorgen.

Door de combinatie van een speciale textuur met actieve ingrediënten, vermindert het gebruik van 1 Pedigree® DentaStix® per dag of 2 DentaFlex® per week als aanvulling op een normaal dieet de opbouw van tandplak en tandsteen.

9- Onze snacks

Gezonde snack voor gelukkige honden. Of het nu als oefening of beloning is of om te spelen, de Pedigree® Treats zijn een lekkere en verantwoordelijke keuze. We raadplegen deskundigen in de voeding, het gewicht, de gebitsverzorging en het gedrag van honden om de beste snacks en koekjes te ontwikkelen. Al onze producten hebben duidelijke voedingsrichtlijnen die erop gericht zijn overgewicht te voorkomen. We hanteren een maximale hardheid in onze snacks om te voorkomen dat honden er hun tanden op zouden breken en vermijden ook ingrediënten die ongeschikt zijn voor honden, zoals fluoride en knoflook.

Zo is klinisch bewezen dat DentaStix® en DentaFlex® de vorming van tandplak en tandsteen tegengaan en tegelijk zijn ze ook vetarm en bevatten ze geen toegevoegde suiker, kunstmatige kleurrstoffen of smaakstoffen. De rest van onze Pedigree®-snacks bevat Omega 3-vetzuren om je hond fit te houden, vitaminen voor zijn afweersysteem, mineralen waaronder calcium voor sterke botten en dat alles zonder kunstmatige kleurstoffen of smaakstoffen.

img-space