Zorgen voor een goede spijsvertering

Het Pedigree® assortiment bevat enkele van de beste producten op de markt voor de spijsvertering van je hond. We testen onze natte en droge producten regelmatig om ervoor te zorgen dat we het beste voedsel voor jouw hond blijven leveren. Dat heeft immers ook als effect dat het gemakkelijkker is om de ontlasting van je hond op te ruimen.

Van suikerbietpulp (SBP), een soort niet-verteerbare vezel, is aangetoond dat het helpt bij de spijsvertering en de cellen in de darmwand gezond houdt. SBP kan ook het gistingsproces van eiwitten vertragen, hetgeen minder schadelijk eindproduct oplevert en dus minder stinkende ontlasting.
Geleidelijk op andere voeding overstappen

Te snel op andere voeding overstappen – of je hond de restjes van je bord geven – kan zijn ontlasting ook doen stinken of diarree tot gevolg hebben. Je kunt het beste geleidelijk overgaan op andere voeding voor je hond, over een periode van zeven dagen. Pas langzaam de hoeveelheid oude en nieuwe voeding per dag aan tot de maaltijd op dag zeven geheel uit de nieuwe voeding bestaat.

Grote en heel grote rassen kunnen meer problemen hebben als je hun voeding verandert, omdat hun ontlasting meestal minder stevig is dan die van kleinere honden. Dat komt waarschijnlijk omdat het voedsel bij grotere honden langer tijd nodig heeft om door het spijsverteringskanaal te gaan en dus langer blootgesteld worden aan bacterieën, die voor gisting zorgen.
Girl with dog