Is je hond een lastige eter?

Het is niet altijd makkelijk om te ontdekken waarom je hond kieskeurig is als hij verder gezond is, maar geen geweldige eter.

* Ziet je hond eruit alsof hij zich niet lekker voelt of dat hij pijn heeft bij het eten? Misschien scheelt er iets in zijn bek of keel, dus laat hem nakijken door de dierenarts.

* Krijgt je hond genoeg beweging om het eten er ook weer af te lopen? Als je je hond niet regelmatig uitlaat, dan is dit het moment om daarmee te beginnen.
* Bij puppy’s kan het zijn dat de tanden doorkomen. Als je pup duidelijk meer is gaan kauwen, kan het probleem daar liggen. Probeer eens wat droge brokken door zijn eten te mengen en geef hem enkele kauwspeeltjes voor pups.

* Heeft het eten voor je pup al een tijdje in de bak gestaan? Dan heeft het waarschijnlijk zijn smaak verloren, net zoals dat met ons eten het geval zou zijn.
* Probeer je een nieuw merk of een nieuwe smaak uit? Abrupte veranderingen kunnen tot overgeven of diarree leiden, dus ga alleen geleidelijk in een dag of 7 op ander voedsel over.
* Kan je hond ongestoord eten? Controleer of hij in alle rust kan eten.
Andere mogelijke redenen kunnen verder van emotionele aard zijn – als zijn favoriete familielid weg is of er is een nieuw huisdier bijgekomen in huis. Ook als je hond in de puberteit zit, kan het zijn dat hij gewoon met andere dingen bezig is.

Bij andere symptomen kun je het beste even met je pup of hond naar de dierenarts gaan.
Girl with dog