Je puppy zindelijk maken

Als puppy’s moeten, dan moeten ze. En dat betekent meestal direct als ze wakker worden, een paar minuten nadat ze gegeten hebben en met regelmatige tussenpozen daartussen. Hij doet het alleen niet op de plek waar hij eet en slaapt – maar zijn instinct vertelt hem niet dat jij liever hebt dat hij het buiten doet.

Als je er helemaal voor gaat, hem voortdurend in de gaten houdt en veel geduld hebt, dan is je hond in drie weken zindelijk.
Begin meteen

Het zindelijk maken van je hond of puppy begint meteen als je samen de eerste keer thuiskomt. Zet je puppy met zijn lijntje aan op een krant of puppymatje op de plek in de tuin waar je wilt dat hij gaat. Vertel je puppy wat je wil dat hij doet met een commando zoals “plassen”, wacht (en blijf wachten) tot hij zijn behoefte gedaan heeft, prijs hem uitbundig en geef hem iets lekkers.
Let op het “ronddraaien en snuffelen”

Iedere keer dat je je puppy ziet “ronddraaien en snuffelen”, kom je direct in actie. Neem hem mee naar buiten en zet hem op een krant of een puppymat, geef hem het commando, prijs hem daarna en geef hem iets lekkers. (De eerste paar weken zal je wel je wekker om de drie uur ‘s nachts moeten zetten.)

Na een week of twee begrijpt hij het wel en blaft een keer of twee om je te waarschuwen – daar geen aandacht aan schenken, is op eigen risico. Zorg wel dat je extra geduldig bent. Ongelukjes gebeuren nu eenmaal, dus leg overal in huis kranten of puppymatjes neer en ruim het snel op – luchtjes die blijven hangen, nodigen snel uit tot herhaalgedrag.
Let op hoe vaak en wanneer ze moeten

Je hebt snel in de gaten hoe vaak je puppy naar buiten moet – afhankelijk van hoe groot hij is, kan dat om de twee uur zijn of ieder halfuur. En soms lijkt het wel of ze alleen maar ronddraaien en snuffelen, maar toch moet je met hem naar buiten blijven gaan totdat hij echt zindelijk is. Dat kan heel frustrerend zijn, maar uiteindelijk is het de moeite waard!

Ontdek Pedigree® Training Treats

Girl with dog