Toilettage van je hond of puppy

Het is een goed idee om van het toiletteren van je hond of puppy een terugkerende routine te maken. Het is een heerlijke manier om een band met je hond te krijgen en goed voor hun vacht te zorgen.

Door je hond of pup dagelijks te borstelen verwijder je dood haar en vuiligheid. Kies een borstel die bij de vacht en de maat van je hond past.

Bij het borstelen heb je ook meteen de gelegenheid nagels, ogen, oren en tanden te inspecteren.
Nagels knippen

Als je hond vaak op een harde ondergrond zoals bijvoorbeeld de stoep loopt, worden zijn nagels meestal niet zo lang. Als dat niet het geval is, dan moeten ze regelmatig geknipt worden om lekker te kunnen lopen. Vraag je dierenarts of de hondentrimmer hoe je dat moet doen.
Ogen en oren

De ogen en oren van je hond moeten altijd schoon zijn. Je kunt voorzichtig rondom de ogen schoon maken met een vochtig wattenstaafje. Doe hetzelfde met de oren, maar ga niet te diep naar binnen. De oren zijn immers heel gevoelig.
Gebit en tandvlees

Het kan lastig zijn om het gebit en tandvlees van je hond te onderhouden – hoe je de tanden van je hond moet poetsen, vind je in het gedeelte over tandverzorging. Vanaf zo’n 14 weken, zodra je hond zijn melktanden begint te verliezen, kun je je hond ook Pedigree Puppy Tubos geven. Vanaf de leeftijd van zes maanden, zodra de pup zijn definitieve tanden heeft, kun je gebits- en tandvleesproblemen ook helpen te voorkomen met dagelijks Pedigree DentaStix of Pedigree Dentaflex, waarvan klinisch bewezen is dat het de vorming van tandsteen vermindert.
Honden trimmen

Draadharige honden zoals terriërs en poedels moeten iedere zes tot acht weken getrimd worden. Honden met een zijdeachtige vacht zoals cockerspaniëls worden om de drie maanden getrimd. Maar iedere soort hond is anders dus vraag het je fokker, dierenarts of hondentrimmer als je het niet zeker weet.
Girl with dog