Waarom tafelrestjes niet de beste voeding zijn

Je puppy’s reukzin is duizend keer gevoeliger dan dat van de mens. Het is dus geen wonder dat hij geïnteresseerd is in je lekkere biefstuk. Die wil hij best wel even uitproberen (en je kunt waarschijnlijk niet voorkomen dat hij zich stort op het eerste het beste stukje vlees dat van tafel overblijft). Maar het is geen goed idee om hem aan tafelafval gewend te laten raken.
Sommige ingrediënten kunnen schadelijk zijn
Suiker is slecht voor de tanden van je hond, kruiden irriteren zijn spijsvertering en van te veel vet of melkeiwitten krijgt hij diarree.
Je puppy kan kieskeurig worden
Als je puppy het idee heeft dat tafelrestjes lekkerder zijn, dan wordt het moeilijk om hem zijn gewone eten te laten eten als er eens geen tafelrestjes zijn.

Een onevenwichtige voeding kan effect hebben op de groei van je puppy
Als je puppy zijn buikje vol eet met restjes en afval, dan mist hij bepaalde voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei. Als hij of zij bijvoorbeeld te veel fosfor binnenkrijgt, dan verliest zijn lichaam essentiële calcium om te compenseren, waardoor zijn botten niet voldoende calcium krijgen. Aan de andere kant zal hij uiteindelijk te veel eten - en te zwaar worden.
Girl with dog