Probleemloze maaltijden voor puppy's

Puppy’s moeten consequent op dezelfde tijden eten. De maaltijden zullen zonder problemen verlopen met de volgende tips.
Kleine honden eten kleinere hoeveelheden dan grotere honden, maar ze eten wel vaker. Geef je pup iedere dag hetzelfde aantal maaltijden:

* kleine puppy’s: 4 tot 5 kleine maaltijden per dag tot ze tien weken oud zijn.
* van 10 weken tot 5 maanden: 3 maaltijden per dag
* na de 5de of 6de maand: 2 maaltijden per dag.

Je puppy’s inwendige klok zorgt ervoor dat de spijsverteringssappen op gang komen op de tijd die hij gewend is, of je nu eten voor hem hebt klaargezet of niet. Als jij je niet aan de routine houdt, dan heeft hij geen honger als je eten voor hem klaarzet. Bovendien krijgt hij buikklachten als het te lang duurt voor hij eten krijgt.

Kies een etensbak van aardewerk of roestvrijstaal en een waterbak met een verzwaarde bodem. Plastic bakken worden vaak afgekauwd en de tandafdrukken kunnen een geweldige bron van bacteriën zijn. Daarnaast wordt een zwaardere bak ook niet zo snel door je pup en jezelf omgelopen.

Zorg dat je puppy ongestoord kan eten. Hij raakt anders gewend aan onrustig eten of gaat zijn eten overal in huis verstoppen.

Geeft hem maximaal een half uur de gelegenheid zijn bak op te eten. Gooi de rest daarna weg en geef bij de volgende maaltijd nieuw eten. Hij moet altijd vers water hebben.

Het kan zijn dat je puppy na het eten behoefte heeft aan wat rust of een dutje om hem te helpen zijn eten goed te verteren. Laat hem dus van tevoren uit, niet na het eten!
Girl with dog