Droog, nat of allebei?

Het is een hele klus om te kiezen wat het beste is voor je puppy of hond.

Als je naar de verpakking kijkt, dan zie je dat de meeste soorten voeding verkrijgbaar zijn als complete maaltijd. Dit betekent dat alle voedingsstoffen die je puppy nodig heeft erin zitten.

Je ziet dan ook dat er een ruime keuze is aan natvoeding (in blik of maaltijdzakjes) en droogvoeding (in zakken). Wat kies je en waarom? Een paar tips:
Droogvoeding: veel voedingswaarde in een kleine hoeveelheid

Door zijn lage watergehalte kun je veel voer bewaren op een kleine plaats. Handig als je een grote hond hebt. Het kauwen op de verschillende vormen en texturen van de brokjes in Pedigree® Junior helpt je puppy schone en gezonde tanden te houden. Sommige puppy’s houden in het begin niet van hondenvoer in de vorm van droge brokken, maar gaan het na een tijdje toch lekker vinden. Je kunt het een beetje zachter maken in wat warm water.
Natvoeding: een maaltijd die grote honger stilt

Een bak natvoer heeft half zoveel calorieën als een bak droogvoer. Dus als je een puppy hebt die graag eet, dan heeft hij met natvoeding minder kans om dik te worden. Het hoge vochtgehalte zorgt er ook voor dat je puppy genoeg vocht binnenkrijgt en vermindert het risico van urineweginfecties. Voor jonge puppy’s is natvoeding meestal gemakkelijker te kauwen en door te slikken, dus het is prima voor lastige eters.
Kun je nat en droog ook combineren?

Veel mensen gebruiken nat en droog door elkaar, omdat je dan de voordelen van allebei hebt. Goed voor gezonde tanden en urinewegen. Bovendien heeft je puppy meer afwisseling en accepteert hij later makkelijker ander voedsel.

Met Pedigree® heeft je hond altijd de juiste balans in zijn voeding. Probeer dus eens waar je puppy de voorkeur aan geeft. Zorg er alleen voor dat hij altijd een bak vers water heeft.
Girl with dog