Welke hond of puppy is geschikt voor jou?

De juiste pup brengt veel plezier in je leven. Nu, misschien is het te moeilijk een pup te nemen en dan kun je overwegen een volwassen hond te nemen.
Hoeveel tijd heb je voor je nieuwe puppy?

Puppy’s voelen zich gelukkige als ze veel aandacht krijgen. Je zult ook veel tijd moeten uittrekken om je puppy te trainen, uit te laten, te verzorgen en ermee te spelen, zodat ze opgroeien tot een blije en gezonde volwassen hond.
Hoe vaak moet je een hond uitlaten?

Afhankelijk van de grootte van je hond heeft hij meer of minder beweging nodig. Vraag je fokker of dierenarts hoeveel beweging je puppy nodig heeft. Het is verkieslijk puppy's aangelijnd uit te laten. Dat is veiliger en het weerhoudt ze ervan hun snelgroeiende pootjes en gewrichten te bezeren door te veel rond te rennen.
Hoeveel ruimte heb je?

Honden hebben nood aan ruimte thuis om zich rustig terug te trekken en ze willen ook graag buiten in de tuin kunnen lopen.
Wat is je budget?

Behalve de aankoopkosten krijg je ook nog te maken met allerlei terugkerende kosten: dierenarts, hondenvoer, verzekering, onderdak in een kennel als je op vakantie gaat en - zeker voor sommige langharige honden - professionele toilettage.

Zijn er allergieën in het gezin?

Er worden veel allergie-vriendelijke honden gefokt, maar je kunt dit het beste uitproberen door de pup en zijn moeder eerst een bezoekje te brengen.
Mannetje of vrouwtje?

Dat hangt van jezelf af – wij vinden het allebei geweldige huisdieren! Bedenk dat niet-gesteriliseerde vrouwtjes (teefjes) twee keer per jaar loops worden en dan extra verzorging nodig hebben. En niet-gesteriliseerde mannetjes (reutjes) kunnen weglopen als ze een loops teefje ruiken in de buurt. Tenzij je van plan bent een nestje te krijgen, kun je het beste even met je dierenarts overleggen over steriliseren om ongewenste puppy’s te voorkomen.
Waarom een volwassen hond?

Van een volwassen hond kun je evenveel plezier hebben als van een puppy. Een volwassen hond is meestal al zindelijk en kan al getraind zijn in een aantal nuttige zaken zoals netjes aan de lijn naast je blijven lopen. Probeer zoveel mogelijk over het temperament van de hond te weten te komen en er, als dat mogelijk is, mee te gaan wandelen voordat je de uiteindelijke beslissing neemt.

Wees eerlijk tegen jezelf als je eerste keuze niet past bij je manier van leven. Met een beetje onderzoek vind je echt de ideale hond die bij je past.
Girl with dog