Een nieuwe thuis voor een asielhond

De adoptieprocedure

Een hond een nieuwe thuis geven is een ingrijpende beslissing en iedereen in het gezin moet daarin zijn verantwoordelijkheid opnemen. Dat geldt in het bijzonder bij asielhonden die een nieuwe, vaste, veilige en liefhebbende thuis krijgen. Ze zullen nood hebben aan warm en lief onthaal om zich zachtjes aan te passen aan hun nieuwe thuis.

Zodra je zeker bent dat je klaar bent om een hond te adopteren, zal het asiel samen met jou de procedure doorlopen. Dit omvat de volgende stappen:

1. Registratie en nazicht van de woning
2. Aanpassing aan de hond
3. Adoptie

Een deel van de registratie bestaat erin bewijs te leveren van je domicile, zoals een rijbewijs of een recente gas- of stroomrekening. Als je in een huurwoning woont, dan moet je wellicht geschreven toelating van de eigenaar(svereniging) voorleggen dat honden toegelaten zijn. Vaak wordt ook een huisbezoek afgelegd om na te gaan of je woning geschikt is voor het ras dat je graag wilt adopteren.

Zodra de registratieprocedure achter de rug is, kun je op zoek gaan naar je nieuwe hond. Je vindt informatie over elke hond in elke kennel, met hun precieze achtergrond en de woning die het best voor hen zou passen.

Vergeet niet dat de juiste hond de juiste nieuwe thuis moet krijgen. Dat is de hoofdbekommernis en daardoor is je eerste keuze misschien niet altijd de beste. Sommige honden kunnen gestrest zijn door het verblijf in de kennel. Vandaar dat elke hond die in aanmerking komt eerst bij je wordt gebracht om je te leren kennen.

Alvorens je een nieuwe hond mee naar huis kunt nemen, dient hij gesteriliseerd en gechipt te worden en dan word je als nieuwe eigenaar geregistreerd. Er zijn ook infopakketten beschikbaar met nuttige tips om je nieuwe hond te helpen zich beter thuis te voelen.

De prijs voor een adoptie omvat:

• De kostprijs van steriliseren en chippen
• Eerste vaccinaties, behandeling tegen vlooien en wormen
• Halsband, naamplaatje en leiband
• Gratis hondenverzekering en een startpakket met voedsel
Girl with dog