Hoe stel ik mijn nieuwe hond aan mijn kat voor?

Het is verstandig om je nieuwe hond in een hokje te zetten als je hem voor het eerst mee naar huis brengt. Je kunt ook een traphekje nemen om je hond eerst in één kamer te houden. Je nieuwe hond heeft zo niet meteen het hele huis tot zijn beschikking en daardoor zal je kat zich minder bedreigd voelen.

Zet het hokje met eten, water, bedje en speelgoed, op de drukste plek van het huis. Zo kan je kat de situatie in zijn eigen tempo verkennen zonder te dichtbij te komen en beide dieren kunnen aan elkaars geur wennen.

Als beide huisdieren zich bij elkaar op hun gemak voelen, dan kun je de kat in de buurt van het hok of het hekje te eten geven terwijl de hond erin zit. Zo raken ze eraan gewend dicht bij elkaar in de buurt te zijn.

De volgende stap is te proberen ze buiten het hok of hekje met elkaar kennis te laten maken. Houd je hond vast en laat beide dieren elkaar observeren en interactie hebben. Haal de volgende paar dagen de hond er vaker uit en laat hem zijn nieuwe omgeving verkennen. Naarmate je kat toleranter wordt ten opzichte van zijn nieuwe maatje, kun je het contact gaan uitbreiden.

Er zitten meestal heel veel eiwitten in kattenvoer – zelfs zoveel dat het te veel is voor honden. Dus probeer je hond weg te houden bij het eten van je kat, om zijn maag niet van streek te brengen.
Girl with dog